اگر برای خرید کفپوش بتنی حتی یکبار اقدام کرده باشید، حتما میدانید که این قطعات تنوع بسیار زیادی دارند. و هرکدام از آنها طبق روش خاصی اجرا میشوند. با این وجود، همه آنها طبق اصول خاصی اجرا میشوند. در ادامه قدم به قدم با روش اجرای کفپوش بتنی آشنا شویم.
مرحله اول؛ آماده سازی (زیرسازی)
این مرحله که به عنوان زیرسازی از آن یاد میشود، از مراحل اساسی نصب کفپوش بتنی(سنگ فرش بتنی) است. زیرا هرگونه بی دقتی در آماده سازی این مرحله در آینده نزدیک منجر به نشست و بدشکل شدن کفپوشها میشود.
ابتدا باید سطح مورد نظر را از هرگونه خاک و ضایعات پاکسازی کرد. تا به سطحی صاف و یکدست دست یابیم. بعد از آن از مخلوط شن خردشده و شن و ماسه را روی سطح پخش میکنیم. ضخامت این بستر بین 4 تا 5 سانتیمتر مناسب است. روی مخلوط آب ریخته میشود، و سپس با استفاده از کمپکت و غلطک روی سطح را صاف میکنیم.
مرحله دوم؛ ملات پاشی
بعد ازینکه سطح زیرسازی به خوبی ترازبندی شد، در این مرحله میتوان از دو روش پاشش ملات یا بدون ملات (ملات خشکه) استفاده کرد:
در روش اول از مخلوط سیمان و ماسه و آب استفاده میشود تا کفپوشها روی سطح نصب شوند.
اما در روش دوم در ابتدا کفپوشها به شکل پازل روی سطح قرار میگیرند، و در آخر روی هم ماسه بادی روی قطعات ریخته میشود. این روش آسان برای زمانیکه قصد جابهجایی داشته باشید کاربرد دارد.
مرحله سوم؛ مرزبندی
بعد از انجام زیرسازی لازم در این مرحله باید از دو طرف دیواره ای برای مرزبندی سطح کار ایجاد شود، تا از لغزش قطعات در هنگام کار و بعد از آن جلوگیری شود. برای اینکه ایجاد فاصله لازم قبل از اینکه نصب کفپوشها انجام شود، بهتر است به شکل آزمایشی این کار را انجام دهید. در این مرحله لازم است که سطح بستر کاملا یکدست باشد. بهترین روش نصب دو میله و یا دو چوب در دو طرف و حرکت وسیله صافکننده است.
مرحله چهارم؛ چیدمان کفپوش
حال نوبت به چیدن قطعات کنار هم است. در این مرحله طبق روشی که در بخش دوم به آن اشاره کردیم، اگر از ملات برای زیرسازی استفاده شده؛ بهتر است بعد از اجرای هرقطعه روی آن با چکش ضربه بزنید تا به درستی روی ملات قرار گیرد. این کار باعث میشود قطعات استحکام لازم به دست آورند.
اما در صورتی که خبری از ملاتپاشی نیست، بهراحتی قطعات کنار هم چیده میشوند. در زمان چینش بین قطعات باید فاصله 3 تا 5 میلیمتری رعایت شود. همچنین در اجرا بهصورت دایرهای قطعات کناری حتماً همزمان با هم چیده شوند نه قبل و بعد از آن.
مرحله آخر؛ بندکشی کفپوش بتنی
و اما به مهمترین مرحله در اجرای کفپوش بتنی رسیدیم. معمولاً کفپوشهای بتنی به بندکشی نیازی ندارند، و به همان شکل کار به اتمام میرسد؛ اما در صورتی که از ملات خشک در اجرای کفپوش استفاده شده، همانطور که اشاره کردیم بعد از اتمام چیدمان از ماسه بادی روی قطعات پاشیده شده، و با استفاده از جارو تمام ماسه را بین درزها هدایت میشود.
لازم به ذکر است که در روش استفاده از ملات در زیرسازی، نیازی به بندکشی نیست. در صورت اصرار به بندکشی کفپوش بتنی نیز میتوانید همان روش استفاده از ماسه بادی را اجرا کنید.
به طور کلی کفسازی در هر ناحیهای از مهمترین قسمت آن جهت زیبایی و کاربرد آن است. نحوه اجرای کفپوش بتنی پیاده رو نیز به دلیل شکل ساده، زیبا و حالت پازلی خود، باید تمیز و منظم اجرا شوند. بنابراین دقت به موارد زیر بسیار اهمیت دارد:
از نصاب و استادکار باسلیقه و منظم در پروژه خود کمک بگیرید.
از مواد با خاصیت آببند کننده روی سطح بتن تازه استفاده نکنید.
از کارهایی که سطح بتن را بسیار زیاد صیقلی میکند و چسبندگی کفپوش را کاهش میدهد، استفاده نکنید. و در صورت اینکه با مشکل صیقل بیش از حد مواجه شدید، بهتر است که ساب زدن برای ایجاد خط و خش و سُر نبودن، انجام دهید.
وجود هرگونه ناخالصی در مخلوط ملات در بیکیفیتی کار تاثیرگذار است. ناخالصیهایی مانند خرده چوبها و پلاستیکها روی سطح جلوه نازیبایی را بهوجود میآورند. همچنین وجود ناخالصی در ایجاد ترک و کاهش مقاومت کفپوش تاثیر به سزایی دارند.
برای اجرای کفپوش بتنی روش های متعددی موجود است. که با توجه به نوع کاربری و جنس و ساختار کفپوش این روش قابل تغییر است. کفپوش نقش موثری در زیبایی فضا و همچنین حفظ نظافت و بهداشت دارد. بنابراین باید در اجرای کفپوش نیز به نکات اجرایی دقت زیادی داشته باشیم. اگر کفپوش مناسبی انتخاب کرده باشید اما در زمان اجرا روش اصولی را انجام ندهید کفپوش پس از مدتی کارایی خود را از دست میدهد.
در صنایع مختلف از پارامتر های مختلفی برای اجرا کفپوش استفاده میکنند .برای هر محیط و فضا باید با توجه به کارایی آن کفپوش مناسب انتخاب شود. کفپوش ها بر اساس میزان تردد و ترافیک، فضای باز یا بسته، متراژ فضا و همچنین صنعتی و یا غیر صنعتی بودن فضا تقسیم بندی شده و برای هر فضا محیط کفپوس مناسب تولید شده است.
همچنین علاوه بر مختلف بودن نوع کفپوش ها برای هر فضا، نحوه اجرای کفپوش نیز متفاوت خواهد بود. از تصویر دهنی که از بتن در فکرات تمام افراد وجود دارد ماده ای سخت و محکم است که در اجرای ساختمان ها از شروع تا پایان در قسمت های مختلف کاربرد زیادی دارد. در اینجا کاربرد بتن را به عنوان کفپوش و نحوه اجرای کفپوش بتنی را شرح خواهیم داد.
بتن ماده ای بسیار محکم است و قابلیت سایشی بسیار بالایی دارد. همچنین مقاومت این ماده در برابر فشار و وزن زیاد هم بسیار بالا است. به همین دلیل انتخاب بسیرا مناسبی برای مکان های با ترافیک بالا است. مکان هایی که تردد خودرو و عبور و مرور مردم با تراکم بالا در آنها وجود دارند میتوانند از کفپوش بتنی برای اجرا استفاده کنند. مکان هایی مثل پارکینگ ها، ساختمان های اداری، محوطه بازار های سقف باز و ….
همچنین کفپوش بتنی برای مکان های صنعتی نیز قابل استفاده است. برای کف سازی کارخانه جات گزینه بسیار مناسبی است. همچنین در سوله ها و انبار ها میتوان از کفپوش بتنی استفاده نمود. از کفپوش بتنی در بسیاری از مکان ها اعمم از دور استخر ها، محوطه حیاط و منازل، رستوران و غذاخوری ها و … به کار برد. این گستردگی کاربرد به دلیل ویژگی های خاص و منحصر به فرد بتن است.
در روش اجرای خشکه پاشی، مخلوط سفت کننده سطح باید به شکل کاملا مساوی با حداکثر میزان 4 الی 5 کیلوگرم برای هر متر مربع بر روی سطح مورد نظر در دو الی سه لایه پخش شود. ضخامت لایه ای که از این روش ساخته میشود تقریبا 2 الی 4 میلیمتر است. به این دلیل که سنگ دانه ها در سطح بتن فرو میروند استفاده از مقداری کمتر از 4 کیلوگرم برای هر متر مربع توصیه نمیشود.
استفاده از مقدار بیشتر تا 6 کیلوگرم برای هرمتر مربع بلامانع است اما این افزایش حجم بستگی به فرمول بتن و مقدار آب موجود رد ساختار بتن است. در صورتی که از روش خشکه پاشی به روش دستی انجام میدهید بهتر است این عمل در دو مرحله صورت بگیرد. چنانچه از دستگاه اسکرد برای پخش مواد استفاده کنید ،میتوانید مقدار بیشتری از مخلوط سفت کننده استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که نوبت دوم پاشیدن مواد را حتما باید با دست انجام دهید. اگر از دستگاه اسکرد استفاده کنید مصرف مواد و مصالح شما افزایش خواهد داشت.
حتما قبل از خشکه پاشی اطمینان حاصل کنید که سطح بتن رطوبت کافی را برا جذب مخلوط سفت کننده دارد. بعد پاشیدن هر مرحاه از مواد باید عمل ماله کشی صورت بگیرد. این کار حدودا 15 الی 20 دقیقه بعد از پاشیدن پودر قابل انجام است. تا حد امکان از استفاده آب اضافی خود داری کنید و روند ماله کشی را تا زمانی که بتن به سطح کاملا خشک برسد ادامه دهید. با این روش سطحی صاف با شیب مناسب و براق خواهید داشت.
در روش دوم یعنی اجرا به روش ملاتی، از دوغاب برای سفت کردن بتن استفاده میکنیم. برای هر متر مربع 23 کیلوگرم دوغاب مورد نیاز است تا ضخامت یک سانتی متری به دست آید. دوغاب از مخلوط کردن 3 تا 5 لیتر آب به یک کیسه 25 کیلوگرمی از پودربتن سخت به دست میآید. زمانی که دوغاب را بر روی سطح پخش میکنید باید سطح توسط لیزر کاملا کنترل شود. پروسه ماله کشیدن سزح زا میتوان با توجه به خشک شدن دوغاب بر روی سطح آغاز نمود.
ماله کشی در ابتدای کار با دستگاه ماله پروانه ای تک دیسک و بعد از ان توسط دستگاه ماله پروانه ای دو دیسک انجام میشود. اتمام کار دقیقا مانند روش خشکه پاشی زمانی است که بتن به سطح خشک و قابل قبولی برسد. از روش اجرای کفپوش بتنی به روش ملاتی زمانی استفاده میکنیم که همپن بودن رنگ کف بسیار مهم باشد و همچنین تردد و ترافیک در محل مورد نظر زیاد باشد.
در این روش باید دقت ویژه ای به مقدرا آب مصرفی خود داشته باشید. زیرا اگر مقدار آب مصرفی شما متوازن نباشد نمیتوانید ضخامت مورد نظر را به دست آورید. همچنین دوره خشک شدن بتن طولانی شده و خطر ترک خوردگی سطح افزایش مییابد. زمان صرف شده برای اجرا کفپوش بتنی به عوامل خارجی از جمله : رطوبت ،کیفیت بتن، دما، استفاده و یا عدم استفاده از مواد افزودنی و… بستگی دارد. به ابن نکته توجه داشته باشید که کفپوش بتنی درصورت اجرای صحیح و دقیق میتواند بی عیب و نقص باشد و نیاز شما را به همان شکل که تصور میکنید بر طرف کند
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
پونک، سردار جنگل شمالی، خیابان چمران، خیابان دوازدهم، پلاک 7
شماره تماس : 09122047161
فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.